facebook no-script

Mint sok minden másnak, a virágajándékozásnak is megvannak a kialakult hagyományai, szabályai.

Ezeket persze nem kötelező követni, hiszen végső soron a megajándékozott személyes ízlése a döntő, de ha biztosan nem akarunk senkit megsérteni vagy kínos helyzetbe hozni, akkor tanácsos lehet figyelembe venni a virágok színére és számára vonatkozó ajánlásokat.

Virágot adni szinte bármilyen alkalomra lehet, legyen az születésnap, évforduló, névnap, anyák napja, babaköszöntés, ballagás, vagy Valentin-nap. Bármi is legyen az alkalom, a színek és számok szimbolikus jelentéssel bírnak.

Mennyit?

A virágok számára vonatkozó legfőbb szabály az, hogy ha tizenegy szálnál kevesebb virágból álló csokrot adunk, akkor mindig páratlan legyen a szálak száma. Persze a kevesebb néha több, így sokszor egy szál virág többet mond egy tucatnál – ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy az az egy szál hosszú szárú legyen.

 

Milyet?

Vannak olyan színek és fajták, amelyek választásával tovább hangsúlyozhatod a virággal kifejezni kívánt érzelmeket. A vörös rózsa a szerelem virága, de első randira érdemesebb valami lágyabb színt, fehéret vagy rózsaszínt, vagy akár bazsarózsát választani. Ha babaköszöntőre viszel virágot, ügyelj arra, hogy ne legyen erős illatú. A tulipán bája miatt tökéletes lehet a szerelem kifejezésére. A liliom az ártatlanság virága, így jó ajándék lehet fiatalabbaknak, akár ballagásra is. Azért a liliommal csak óvatosan: akárcsak a krizantém és az őszirózsa, a liliom is gyakran a gyász kifejezésére használt virág. Ha a virágot férfi kapja, érdemes zöld, fehér, sárga és barna színekben játszó csokrot készíttetni.

Ezek a szabályok jó útmutatást nyújtanak a tökéletes választás megtalálásában, de ne feledd: egy csokor igazán csodás virággal szinte soha nem nyúlhatsz mellé.